Toeristische informatie

Ligging Moose House

West-Friesland is een uitstekend wandel- en fietsgebied. Supermarkt op 3 km afstand. 4 kilometer van het historische centrum en de haven van Medemblik. Hier vind u grote supermarkten en kleinere winkels, bistro’s, goede restaurants en gezellige cafés. Vóór de havens van Medemblik vinden jaarlijks diverse regatta’s plaats.

Voor zeilers, kite-/surfers, zwemmers en toeschouwers worden olympische wedstrijden en evenementen georganiseerd. De schepen van de Bruine Vloot meren in de oude haven aan. Life-muziek wordt regelmatig binnen en buiten ten gehore gebracht. Kasteel Radboud, waar door Graaf Floris V 1289 de stadsrechten aan Medemblik werden gegeven, staat voor bezoekers open.
Het Nederlands Stoommachinemuseum bevindt zich in een oud gemaal aan de IJsselmeerdijk. Op bepaalde tijden worden de ketels opgestookt en kunnen de talrijke machines werkend worden bezichtigd. De stoomtrein van Hoorn nodigt u uit om mee te reizen naar Medemblik.

5 kilometer van het IJsselmeer. Er zijn diverse recreatiegebieden om te wandelen of te watersporten. Zeil- en surfcursussen worden aangeboden.
Rommelmarkten aan de oevers van de voormalige Zuiderzee trekken steeds weer geïnteresseerden.

15 kilometer naar Hoorn, de historische haven- en winkelstad aan het IJsselmeer. Vanuit het NS-station Hoorn gaat een rechtstreekse IC-verbinding o.a. naar Amsterdam en de internationale luchthaven Schiphol.
Het ziekenhuis in Hoorn staat bekend om zijn hoge kwaliteit.

22 kilometer naar Enkhuizen, de romantische stad. Het Zuiderzeemuseum laat cultuur en oude ambachten zien, is sinds een aantal jaren ononderbroken het beste openluchtmuseum van Nederland.

35 kilometer naar Alkmaar en de Noordzee. De stranden van de Noordzee zijn wijds, worden dagelijks schoongemaakt. Strand-restaurants zijn het gehele jaar geopend, de keukens zijn uitmuntend.

47 kilometer van Amsterdam, de oude grachten-stad, mega-hip. Vanuit Hoorn bent u per directe treinverbinding binnen 25 minuten in hartje Amsterdam.